CV-ketel bijvullen

Is de waterdruk van uw cv-ketel te laag?

Indien de druk van uw cv-ketel lager is dan 1,5 bar is het zaak om deze bij te vullen met water. Onze monteurs zullen tijdens de jaarlijkse onderhoudsbeurt de druk van uw ketel controleren en waar nodig bijvullen. Maar hoe kunt u zelf de cv-ketel bijvullen?

Afkoelen van de cv-ketel

Zet de thermostaat op de laagste stand zodat de cv-ketel kan afkoelen. Heeft een oudere ketel? Dan is het beter om de stekker uit het stopcontact te halen. De cv-ketel heeft ongeveer 30 minuten nodig om volledig afgekoeld te zijn. De ketel wordt gevuld met koud water en als dit in een hete ketel stroomt kan de binnenkant barsten.

Vulslang aansluiten op de waterkraan

U kunt de vulslang aansluiten op de waterkraan, hou een emmer onder het einde zodra u de kraan opent. Laat het water tot de rand van de vulslang komen en sluiten voordat u hem op cv-ketel aansluit. Hierdoor zit er geen lucht in de slag en dus ook niet in de cv-ketel.

Vulslang aansluiten op de vulkraan

De vulkraan zit meestal bij de cv-ketel, draai deze dop zonder de vulkraan te openen. Sluit de vulslang goed aan op de vulkraan van de cv-ketel.

Water bijvullen van uw cv-ketel

Open de vulkraan van uw cv-ketel en draai daarna pas de waterkraan open. Na een kwartslag is de vulkraan van de ketel open. Zodra de waterdruk op bijna 2,0 bar staat kunt u eerst de waterkraan afsluiten en daarna de vulkraan. Let op bij het afkoppelen van de slang op het water wat nog in de slang zit.

De cv-ketel aanzetten

U kunt de cv-ketel en de thermostaat weer aanzetten.

Vragen over het bijvullen van de ketel?

Neem voor meer informatie op met de specialisten van Van Trigt Installaties via het getoonde reactieformulier of bel direct: 088 – 250 2400.

Heeft u een vraag?