CV-ketels worden veiliger

Roep om veiligere cv-installaties

Uit onderzoek van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid blijkt dat bijna de helft van de ongevallen gebeurt met een moderne en goed onderhouden cv-installatie. Daarom riep de Onderzoeksraad fabrikanten ook op om hun producten veiliger te maken.

Eerste ketels met ingebouwde sensor

In oktober van dit jaar verschenen de eerste cv-ketels met een ingebouwde koolmonoxide sensor. Deze sensor zorgt dat de cv-ketel wordt uitgeschakeld wanneer er een gevaarlijke hoeveelheid wordt uitgestoten.

Vaillant brengt eerste veilige cv-ketels uit

Vaillant is een van de ketelleveranciers die een nieuwe ketel heeft geïntroduceerd met ingebouwde CO-sensor. Ronald Mazurel van Vaillant vertelt: “Er zijn steeds meer mensen die een koolmonoxidemelder aanschaffen. Toch was er de wens om ook wat aan de ketel zelf te veranderen.”

Zwaardere eisen aan monteurs

Titia Siertsma van de Uneto-VNI geeft aan : “Het is schrikbarend hoeveel ongelukken met koolmonoxide ook met moderne cv-ketels nog gebeuren. Uneto-VNI pleit er dan ook voor om zwaardere eisen te gaan stellen aan monteurs en wij lobbyen ervoor om daar een wettelijke erkenning voor installateurs van te maken.”

Ook Tweede Kamer ziet belangen

De Tweede Kamer zal zich ook buigen over dit onderwerp. Zo wordt er binnenkort gesproken over het invoeren van wettelijk verplichte zwaardere eisen aan installatiebedrijven en monteurs.

Van Trigt Installaties, uw betrouwbare partner

Naast veiligere ketels hecht Van Trigt Installaties ook veel waarde aan goed opgeleid personeel. Wij besteden veel aandacht aan ons personeel door middel van trainingen en cursussen. Ook voeren wij het OK CV keurmerk. Daarmee garanderen wij dat de cv-ketels volgens de strengste kwaliteitseisen onderhouden worden. Weten wij wij voor u kunnen betekenen? Vul onderstaand contactformulier in of bel direct naar 088 – 250 2400.

Bron: www.installatietotaal.nl