Gecertificeerd onderhoud van uw CV-ketel is belangrijk

430.000 CV-ketels nooit onderhouden

Met het onderhoud van cv-ketels is het in Nederland zeer matig gesteld. Dat concludeerde energieleverancier NLE naar aanleiding van een onderzoek onder ruim duizend huiseigenaren. Zo denkt 32% nauwelijks na over mogelijke gevolgen van slecht onderhoud aan de ketel. 7% heeft deze zelfs nog nooit een onderhoudsbeurt laten geven. Trekt NLE dit cijfer door naar de rest van Nederland dan gaat het om ruim 430.000 cv-ketels die na installatie nooit zijn onderhouden.

Toename koolmonoxidevergiftigingen

Huiseigenaren laten vaak het onderhoud van de cv-installatie achterwege, omdat ze verwachten dat deze wel veilig is, vooral als de ketel recent is geplaatst. Maar cijfers van Brandweer Nederland en de Nederlandse Brandwondenstichting laten zien dat bijna de helft van de incidenten met ketels moderne cv-installaties betreft. Koolmonoxidevergiftiging levert het grootste gevaar; jaarlijks komen daar gemiddeld 11 mensen door om. In het eerste kwartaal van 2017 zijn er al 15 levens door geëist; een alarmerend signaal.

Onderhoud CV-ketel

Vaak ligt de oorzaak in een verkeerde installatie van de CV-ketel of een storing aan de afvoerkanalen. Daarom wordt er dringend geadviseerd het hele systeem te laten nakijken, inclusief alle aansluitingen en gasleidingen. Dit mag uitsluitend worden uitgevoerd door daarvoor gecertificeerde monteurs.

CV-ketelcontrole door erkende CV-installateur

Door aanleg en onderhoud van uw CV-ketel via Van Trigt Installaties te laten uitvoeren bent u verzekerd van een installatie die voldoet aan alle landelijke veiligheidsrichtlijnen. Wij plaatsen dan ook uitsluitend A-merk cv-ketels, zijn SEI erkend en voeren het OK CV keurmerk. Weten wat wij voor u kunnen betekenen? Vul onderstaand contactformulier in of bel direct naar 088 – 250 2400.

OK CV: Het label voor veilig en zuinig stoken

De voordelen voor u op een rijtje:

  • Veiliger stoken met uw cv-ketel
  • Minder kans op cv-ketel storingen
  • Zuiniger omgaan met energie
  • Advies over energiezuiniger stoken

Gerelateerde links

Heeft u een vraag?