Hoeveel vermogen heeft mijn cv-ketel nodig?

Berekenen vermogen cv-ketel

Het bepalen het benodigde vermogen van uw cv-ketel hangt af van een aantal factoren: het soort woning, de toegepaste isolatie en de grootte van uw woning.

Soort woning

Eerst dient u te kijken in wat voor type woning de cv-ketel komt te staan. Heeft u een vrijstaande woning, een hoekwoning, een rijtjes huis of een appartement. Een vrijstaande woning verliest  bijvoorbeeld meer warmte dan een appartement, welke extra wordt geïsoleerd en verwarmd door de omliggende appartementen. Een cv-ketel in een vrijstaande woning heeft doorgaans meer vermogen nodig dan een appartement.

Isolatie van de woning

Naast het type woning dient er gekeken te worden naar de isolatie. Een goed geïsoleerde woning verliest minder warmte en heeft uw nieuwe cv-ketel een lager vermogen nodig.

Grootte van uw woning

Ook is de grootte van uw woning belangrijk voor het bepalen van het benodigde vermogen. Met de inhoud in kubieke meters houden we de volgende richtlijn aan:

Inhoud woning in m³    Vermogen in kW
250 tot 425m³ 18 kW
425 tot 625m³ 24 kW
625 tot 900m³ 30 kW
900 tot 1.075m³ 45 kW

Overcapaciteit van cv-ketel?

Het kiezen voor een cv-ketel met te veel vermogen is af te raden, mits u geen uitbreidinsplannen heeft. Een cv-ketel met overcapaciteit is een stuk minder rendabel.

Gratis cv-ketel advies

Onze adviseurs helpen u graag vrijblijvend bij het uitkiezen van de juiste cv-ketel. Vul onze gratis ketelwijzer in of bel direct: 088 – 250 2400.

cv ketel vermogen voor groot bad

Gerelateerde links

Heeft u een vraag?