Mechanische ventilatie schoonmaken

Onderhoud voor gezonde en frisse lucht

De mechanische ventilatie zorgt voor schone en gezonde lucht in uw woning, mits deze op de juiste manier is aangelegd en regelmatig wordt onderhouden. Zonder onderhoud vermindert het vermogen van het systeem waardoor er minder frisse lucht de woning inkomt. Bij Van Trigt Installaties kunt u een onderhoudscontract afsluiten voor een optimale werking van uw mechanische ventilatie.

Schoonmaken van roosters en afzuigventielen

Voor een betere werking van uw installatie kunt u zelf de roosters en afzuigventielen regelmatig schoonmaken. De losse onderdelen van het rooster en de afzuigventielen kunnen in een sopje en het binnenwerk van het rooster kan worden schoongemaakt met een stofzuiger.

Onderhouden van de ventilatie unit

Wij raden aan om jaarlijks de ventilatie unit te laten onderhouden door een expert. Het is van belang dat deze goed schoongemaakt wordt omdat deze meerdere vertrekken van de woning ventileert. Vooral de motor (waaier) vervuild het meeste. Op de foto aan de rechterkant ziet u het verschil tussen een vervuilde en een schoongemaakte motor.

Opnieuw inregelen van de mechanische ventilatie

Na onze grote onderhoudsbeurt wordt de mechanische ventilatie opnieuw inregeld voor het bereiken van het gewenste comfort in uw woning. Dit wordt gedaan met een anemometer (luchtstroommeter), zodat deze waardes voldoen aan de eisen van het bouwbesluit.

Uw mechanische ventilatie laten schoonmaken?

Neem dan contact op met Van Trigt Installaties via het getoonde reactieformulier of bel direct: 088 – 250 2400.

mechanische ventilatie schoonmaken

Gerelateerde links

Heeft u een vraag?