Open cv-ketels en geisers worden niet meer geproduceerd

Open verbrandingstoestellen gevaarlijk

Jaarlijks overlijden er 10 personen aan een acute koolmonoxidevergiftiging, deze koolmonoxide wordt uitgestoten door open verbrandingstoestellen. Open cv-ketels en geisers halen hun verbrandingslucht uit de ruimte waarin het toestel is geïnstalleerd. Daarom zullen er geen open cv-ketels en geisers geproduceerd en geleverd worden.

Slecht onderhoud of ventilatie

Wanneer een open cv-ketel of geiser slecht is onderhouden of als er te weinig aanvoer is van verse lucht kunnen de toestellen koolmonoxide uitstoten. Zodra de rookgassen met hoge concentratie koolmonoxide de woning instroomt kunnen er levensgevaarlijke situaties ontstaan.

Vervang uw open cv-ketel

Maakt u gebruik van een open cv-ketel raden wij aan om deze te vervangen voor een moderne gesloten cv-ketel. Een gesloten cv-ketel beschikt over zowel een aanvoerkanaal voor verbrandingslucht als een rookkanaal voor de afvoer. Hierdoor kunnen de rookgassen niet in de woning terechtkomen.

Jaarlijks cv-ketel onderhoud

Zodra het niet mogelijk is om uw cv-ketel te vervangen raden wij aan deze jaarlijks door ons te laten controleren. Het aanwezige rookkanaal en rookgasventilator worden dan extra goed geïnspecteerd.

Koolmonoxidemelder

Daarnaast kunt u een koolmonoxidemelder plaatsen nabij de open cv-ketel of geiser. Deze zal u op tijd waarschuwen wanneer er teveel koolmonoxide vrijkomt.

Aanvoer verbrandingslucht

Zorg altijd voor voldoende aanvoer van verbrandingslucht als het toestel in gebruik is. Denk dan aan het openen van de roosters en klepramen in uw woning.

Uw cv-ketel vervangen of onderhouden?

Neem contact met de adviseurs van Van Trigt Installaties voor het vervangen en onderhouden van uw cv-ketel of geiser. Dat kan via het getoonde reactieformulier of bel direct: 088 – 250 2400.

OK CV: Het label voor veilig en zuinig stoken

De voordelen voor u op een rijtje:

  • Veiliger stoken met uw cv-ketel
  • Minder kans op cv-ketel storingen
  • Zuiniger omgaan met energie
  • Advies over energiezuiniger stoken

Gerelateerde links

Heeft u een vraag?