Tips bij het kopen van een cv-ketel

Uw cv-ketel vervangen

De levensduur van een cv-ketel is gemiddeld 15 jaar. Met een verouderde cv-ketel loopt u een verhoogd risico op rookgaslekkages of op ontstaan van koolmonoxide. Daarom is het verstandig om uw cv-ketel goed te onderhouden en tijdig te vervangen door een nieuwe cv-ketel. Alleen waar moet u aan denken bij het kopen van een nieuwe cv-ketel?

Solo- of combiketel

Vooraf is het belangrijk om te bepalen of u een solo- of combiketel nodig heeft. Een solo cv-ketel geeft alleen verwarming en het warme water in uw woning wordt aangemaakt door een boiler. Een combi cv-ketel geeft zowel verwarming als warm water.

Het vermogen van de cv-ketel

Het benodigde vermogen van de cv-ketel is afhankelijk van: het soort woning, de toegepaste isolatie en de grootte van uw woning. Een vrijstaande villa verliest bijvoorbeeld meer warmte dan een appartement. Hoeveel vermogen heeft uw nieuwe cv-ketel nodig?

Warm water behoefte

Zodra u ook warm water nodig heeft, is de warm water behoefte het volgende belangrijke punt bij het uitzoeken van de juiste cv-ketel. Belangrijke vragen zijn:

  • Hoe groot is uw huishouden?
  • Wat voor typen douche gebruikt u?
  • Heeft u een bad? Zo ja, wat voor type?
  • Wilt u op meerdere plekken tegelijk warmwater kunnen tappen?

CW-klasse

Uw warm water behoefte kan uitgedrukt worden in een CW-klasse. CW-klasse staat voor Comfort Warm Water en wordt uitgedrukt op een schaal van 1 t/m 6. Welke CW-klasse heb ik nodig?

Gratis cv-ketel advies

Onze adviseurs helpen u graag vrijblijvend bij het uitkiezen van de juiste cv-ketel. Vul onze gratis ketelwijzer in of bel direct: 088 – 250 2400.

Gerelateerde links

Heeft u een vraag?