Verwarming ontluchten

Het ontluchten van de cv-ketel

Is de druk van uw cv-ketel hoger dan 2,0 bar? Of maakt uw verwarming een borrelend of klotsend geluid? Dan kan er lucht in uw radiator zitten. Dit kan er tevens voor zorgen dat de bovenkant van de verwarming niet goed warm wordt. Het is dan zaak dat u uw verwarming ontlucht. Overigens kan het ontluchten van uw verwarming energie besparen. Hoe kunt u zelf de radiatoren van uw centrale verwarming ontluchten?

CV-ketel afkoelen

Het is belangrijk dat u eerst de cv-ketel laat afkoelen. Zet de thermostaat op de laagste stand, haal de stekker van de cv-ketel uit het stopcontact en wacht ongeveer 15 minuten.

Radiatoren opendraaien

U kunt nu alle radiatoren volledig opendraaien. Daarna kunt u beginnen bij de eerste radiator op de laagste punt van uw woning. En werk vanuit de laagste verdieping door naar boven toe.

Opendraaien ontluchtingsventiel

Met een speciaal sleuteltje kunt u het ontluchtingsventiel opendraaien. Houd een doek bij het ventiel, zodra er water uitkomt is alle lucht uit de radiator en kunt u het ventiel weer dichtdraaien. Als u alle radiatoren heeft gehad kunt u de cv-ketel weer aanzetten.

Controleren druk van de ketel

Controleer altijd de druk van de cv-ketel. Is deze lager dan 1,5 bar? Dan kunt u de cv-ketel bijvullen met water.

Laat uw cv-ketel jaarlijks controleren

Verleng de levensduur van uw cv-ketel en laat deze jaarlijks door onze monteurs controleren. Indien nodig zullen wij uw cv-ketel ontluchten of bijvullen. Heeft u nog geen onderhoudscontract? Neem dan contact op met Van Trigt Installaties via het getoonde reactieformulier of bel direct: 088 – 250 2400.

  • Hoe groot is uw huishouden?
  • Wat voor typen douche gebruikt u?
  • Heeft u een bad? Zo ja, wat voor type?
  • Wilt u op meerdere plekken tegelijk warmwater kunnen tappen?

CW-klasse

Uw warm water behoefte kan uitgedrukt worden in een CW-klasse. CW-klasse staat voor Comfort Warm Water en wordt uitgedrukt op een schaal van 1 t/m 6. Welke CW-klasse heb ik nodig?

Gratis cv-ketel advies

Onze adviseurs helpen u graag vrijblijvend bij het uitkiezen van de juiste cv-ketel. Vul onze gratis ketelwijzer in of bel direct: 088 – 250 2400.

verwarming ontluchten

Gerelateerde links

Heeft u een vraag?