Duurzaam warmwater comfort met de nieuwe warmtepompboiler

Door de € 725,- overheidssubsidie is de Vaillant warmtepomp boiler nu extra interessant.

Uw tapwater verwarmd door de buitenlucht

Aangezien de term warmtepompboiler u mogelijk niet direct iets zegt leggen we dit graag aan u uit. De warmtepompboiler is een warmwater boiler die wordt opgewarmd door energie uit de buitenlucht. Deze nieuwe energiecompressie techniek word tevens toegepast in warmtepompen.

  • Een aanzienlijk lagere energierekening
  • Binnen 5 jaar terugverdiend
  • Extreem stil en flexibel te plaatsen
  • Zowel staande als wandmodellen verkrijgbaar

Profiteer van de tijdelijke overheidssubsidie en vraag direct een offerte vrijblijvende aan.

Groottes verkrijgbaar van 80 t/m 270 liter

TypeVWL B 80/5VWL B 100/5VWL B 150/5VWL B 200/5VWL B 270/5VWL BM 200/5VWL BM 270/5
Inhoud 80 L100 L150 L200 L270 L195 L265 L
OpstellingWandWandWandStaandStaandStaandStaand
Hoogte1145 mm1287 mm1658 mm1458 mm1783 mm1470 mm1478 mm
Diameter525 mm525 mm525 mm630 mm630 mm630 mm630 mm

Goedkoper douchen

Doordat het warm water in uw warmtepompboiler grotendeels wordt verwarmd door een natuurlijke/duurzame energiebron heeft lang douchen minder belasting op uw gasrekening aangezien uw cv-ketel niet in bedrijf komt voor het verwarmen van het leidingwater om te kunnen douchen of baden.

Intelligente regeling

Door de intelligente regeling van de warmtepompboiler kunt u instellen dat opwarming van uw sanitaire water plaatsvindt gedurende de lage stroomtarieven. Hierdoor profiteert u nog meer van een lagere energierekening.

Eenvoudige installatie

De aroSTOR warmtepompboiler is eenvoudig te installeren en is tevens flexibel te plaatsen in uw woning. Door de eenvoudige plaatsing is de aroSTOR warmtepompen boiler financieel een hele interessante keuze voor verduurzaming van uw woning.

Daarnaast is om de veiligheid van de warmtepompboiler te garanderen, zijn de boilers uitgerust met legionellabescherming en vorstbeveiliging.

extra comfort door ruimte warmtepompboiler

Welke boiler heb ik nodig?

Des te groter uw huishouden des te meer warm water u gebruikt voor uw sanitaire voorziening. De grootte van uw boiler wordt bepaald op basis van de grootte van uw huishouden:

  • 1 - 2 personen: 80 liter
  • 2- 3 personen: 100 liter
  • 3 - 4 personen: 150 liter
  • 4 - 5 personen: 200 liter
  • 5 - 6 personen: 270 liter

Werking van de boiler

Zoals u hierboven al heeft kunnen lezen wordt het water in de warmtepompboiler verwarmd door de energie uit de buitenlucht. De warmtepomp boiler wordt door middel van een luchtkanaal (door uw buitenmuur) verbonden met de buitenlucht.

De warmtepompboiler zuigt lucht van buiten naar binnen, deze energie uit de lucht wordt middels een compressor samengeperst. Doordat de druk in de besloten ruimte hoger wordt ontstaan er hoge temperaturen die worden afgegeven aan het spiraal in de boiler die het sanitaire water verwarmd.

Bijverwarming door zonneboiler

Als u al zonnecollectoren en/of een ketel in gebruik heeft, wordt aangeraden om te kiezen voor de warmtepompboiler met een extra spiraalvormige warmtewisselaar die bijverwarming via deze energiebronnen mogelijk maakt.

Heeft u nog meer vragen over de werking van dit product of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen voor de installatie van een de Vaillant aroSTOR warmtepompboiler. Neen vrijblijvend contact met ons op.

Veel gestelde vragen

Het verschil tussen de Vaillant aroSTOR en een traditionele elektrische boiler is dat de elektrische boiler wordt opgeladen door volledig gebruik te maken van stroomverwarming. Hierdoor wordt uw energierekening belast voor het opwarmen wat sanitair water. De Vaillant aroSTOR boiler ontrekt energie uit de buitenlucht via een compressor.

In vrijwel alle gevallen is het mogelijk om een warmtepomp boiler te plaatsen voor de verwarming van uw tapwater. Neem bij twijfel even telefonisch contact met ons op, wij helpen u graag verder.

De warmtepompboiler wordt via uw buitenmuur direct met de buitenlucht verbonden dus het is sterk aan te raden om de boiler zo dicht mogelijk bij een buitenmuur te plaatsen.

Door gebruik van verschillende accessoires is zowel binnen- als buitenlucht bruikbaar als energiebron. Bovendien heeft Vaillant een aansluitkit met luchtkanalen ontwikkeld, voorzien van verschillende accessoires, om zo de verbinding tussen de warmtepomp en de buitenlucht luchtdicht te maken.

Door de innovatieve technologie is de warmtepompboiler van Vaillant zeer geruisloos. Hij produceert maximaal 33dB tot 36dB wat flink minder is dan de nieuwste hr-ketels.

Eerlijk en vakkundig advies

Onze experts helpen u graag vrijblijvend bij het zoeken naar de beste oplossing voor uw woonsituatie en behoeften. Daarnaast zorgt van Trigt, dè installateur uit Zwijndrecht uiteraard voor een vakkundige installatie.