Waterdruk van de cv-ketel controleren

Hoe hoog moet de druk van mijn cv-ketel zijn?

De belangrijkste onderdelen van cv-ketels zijn de pompen die het warme of koude water rondpompen. Deze componenten hebben een bepaalde druk nodig om goed en veilig te functioneren. De druk van een cv-ketel moet tussen de 1,5 en 2,0 bar zijn.

Wat te doen bij een te lage waterdruk?

Zodra de druk van uw cv-ketel lager is dan 1,5 bar wordt het water niet goed rondgepompt. Staat deze lager dan 1,0 bar? Dan loopt u het risico dat er schade ontstaat aan de pomp. Het is dan zaak om de cv-ketel bij te vullen met water. De meeste cv-ketels hebben een veiligheidssysteem en slaan af bij ongeveer 0,7 á 0,8 bar.

Wat te doen bij een te hoge waterdruk?

Indien de druk hoger is dan 2,0 bar zal dit zorgen voor een snellere slijtage van de pomp in de cv-ketel. Is de druk hoger dan 3,0 bar? Dan bestaat de kans dat de leiding kapot gaat en dan zal de cv-ketel water gaan lekken met waterschade tot gevolg. U kunt de druk verminderen door de cv-ketel te ontluchten of water te laten ontsnappen.

Laat uw cv-ketel regelmatig onderhouden

Bij een onderhoudsbeurt zullen wij altijd de waterdruk van uw cv-ketel controleren en eventueel bijvullen of ontluchten. Neem contact op met Van Trigt Installaties voor een onderhoudsbeurt. Dat kan via het getoonde reactieformulier of bel direct: 088 – 250 2400.

Heeft u een vraag?